18 July 2009

bermandi-manda....

hari ini sangat seronok....
tepat pukul 3.30 tgah hari tadi..
kami semua bersepakat untuk keluar
pergi mandi di PANTAI PANDAK...
cadangan untuk pergi sana naik Pok Jalil
tapi Van die rosak plak..
jalan la kaki..
agak seronok...
bukan agak la..
dah memang seronok..
dapat cuci mata kan..
huhuuh
kat situ ada pengambaran filem..
dengar cerita tajuk die SI TANGGANG...
pelakon die Jehan Miskin dan Sharifah Amani..
tapi tak tau la...
siap ada rumah kayu lagi..
agak besar la..
tapi yang sedihnya..
aku eksiden la..
kaki aku luke..
terguris di tumit..
sumenya gara2 panjat jambatan nk turun ke bawah...
maksud aku turun ke dalam air melalui batu2..
tapi terjatuh pulak hanya kerana ingin mengelak seekor ketam..
ketam yang kecil..
tak nampak yang batu tu berlumpur..
dengan eksyen yer aku terjun..
gedubuk!!
macam badak sumbu terjun dalam air....
*nama yang diberi kepada k.t.(bukan nama sbenar)*
sakit gle..
mule2 xprasan..
aku pegang la..
terasa plak kepedihan die..
terus aku terasa sakit..
banyak DARAH...
fuhhhh...
*A (bukan name sbenar) lari dulu..tkot tgok darah...*
hahahaha..
aku belagak tak sakit la..
padahal..
ianya agak pedih..
hahahahahahahaha.....
tapi aku tetap enjoy hari tu..
luke aku terus elok bile kena air masin...
lagi bertambah enjoy..
syok sgt2....
aku bergolek2 dalam air tu..
siap kenekan orang lagi..
last2 aku pun kene gak...
tgah syok2 mandi tu..
ade lak satu drama ni..
sepasang couple yang sangap agaknya..
berpelukan didepan pakcik dan makcik..
termasuklah adik dan adik..
xmalu gile..
xksah la kalo berpeluk tu..
tapi siap dukung2..
aku pun jeles..
hahahaha
kite orang tgok drama tu sampai hilang dari pandangan mata....
hahahaha...
nak balik tu kita orang tpon pok..
ye la...
xlarat dah.
baju pun dah berat...
ye la..
mandi pakai baju yang sama...
xla menyusahkan..
hahahahhaha....
ade plak abang production filem tu...
pelawe nak tumpang hanta balik..
nasib baik pok cepat..
hahahha....
tapi aku masih risau dekat seorang pakcik yang buta ni..
time on da way jalan nak pergi..
kiter orang nmpk pakcik buta ni nak jalan..
m (bkn nme sbenar) tegur...
aku pun ikut tegur...
rupanya pakcik tu duduk YPK..
aku harap die selamat sampai kat rumah die..
aku tkot jadi pape plak..
ape pun..
aku sedekahkan die AL-FATIHAH....

;)



No comments: