28 June 2010

The Unknown Side of Shazana

hurmm..
mcm2 style blog aku plih..
xtwu nk yg mane..
last2 pakai yang ni je..
aku ingt nk upload gmba bnyak2..
tp xtwu nk letak mane..
tkot t org kata aku ni market gmba je..
hahah
=D


selain bende tu
dalam otak aku ada mcam2 skrg ni...
xtwu la...
penat dah...
pening gile..
fikir pasal mgt lagi..
*anis ckp bab ni jgn bukak*
pening2..
tolong la doakan aku lepas MGT tu..
aku xsanggup nak membazir la..
haish..

dailog dengan hati satu...
kenapa baru sekarang kau nk menyesal?
kenape tak sebelum periksa??
tu la..
sebelum periksa main2..
asyik tengok tv je..
skrang dah tau ade yg dapat teruk baru nk rasa itu kau???
xpayah la kau nak pikir apa2..
sekarang ni kau berdoa je la..
semoga encik hardi x failkan kau..
tapi kalau kau fail..
xboleh nak wat pape dah..
nasi dah jadi bubur..
apa yang kau usaha..
itu yang kau dapat..
abah ngn mama hari2 suruh bace.
ko sibuk tengok tv
mcm la cerita tu x keluar lagi...
sekarang kau xpayah nak menyesal2 lagi...
kau yang nak belajar....
bukan orang lain..
pandai2 la kau hidup...
doa la kau banyak2....

haish!!
pening2...
handphone idaman hati xdapat2 lagi..
keputusan dari mama takot pulak nak tanya..
ye la..
mama kata guna duit mama dulu..
tapi takut tetibe mama kata xnak pulak..
cane??
kereta nak baiki lagi..
susah2..
semester depan kene bayar sewa and duit api / air..
xke susah hidup semester depan?
kenapa aku xdpat hostel je?
senang hidup..
haish...

dialong dengan hati dua...
itu la..
dulu xnak menabung..
bila kau tekad je dengan hati kau nak sumthing..
baru la kau nak menabung..
kenapa ko xamalkan je menabung tu??
xpayah hidup susah nanti..
senang je..
tu la kau...
sekarang hidup ko senang lagi..
mama and abah boleh lagi tanggung..
tapi kalau dorang dah xde??
(YA ALLAH PANJANGKANLAH UMUR MEREKA BERDUA..)
baru kau nak terkontang kanting??
terkedek2 cari duit??
cari orang nak tolong ko??
sape yg nak tolong??
kawan??
belum tentu dorang dapat tolong...
sedara mara??
dorang ade hidup dorang sendiri..
kalo mcm ni la hidup kau..
xtwu la aku nak kata apa...
haish!!


haish!
umur dah nak masuk 20 tahun..
tapi aku xpernah2 masuk dapur...
meggy pun abah yg masakkan
kain pun abah yang sidaikan...
haish!!

dialong dengan hati tiga...
kau ingat kau tu sape?
anak raja?
anak orang kaya??
even anak orang kaya pun xbgun pukul2 petang la...
beragak2 la sikit..
bukan susah nk bangun pagi
tolong abh and mama
sidai baju
tolong masak
ni x...
bangun2 je nasi dah siap masak
terus duduk makan
dengan xmandi lagi..
haish
ko twu x yg kau tu anak dara???
smpai bile ko nak jadi pemalas??
at list orang lain tau la siang ikan ke..
goreng ikan ke..
kau pe tau??
makan tidur tengok tv..
kain yg berlonggok depan tv tu pun xleh nk lipat..
klo malas masak sekalipun...
atlist biar la pandai mengemas...
smbil tengok tv tu ape salahnya lipat kain tu...
bukan nya susah,...
ni x..
bangun2 makan..
online..
tu je la keje nye..
konon cite2 nk g korea blaja..
blaja taik kucing!
kalo diri sendiri pun xreti nak urus
ada hati nak g jauh2...
henti2 kanlah berangan tu..
ha..
betul tu..
udah2 la berangan dapat jumpa big bang ko tuh..
xde maknanya..
klo setakat meneman tidur xpe...
ni smpai nak mandi pun boleh berangan..
kau ingat kau hidup kat dalam mimpi ke??
yg semua yg kita nak kite boleh dapat??
come on la...
ini dunia..
ALLAH tu adil...
klo ko setakat berangan je tp xda usaha..
forget it je la...
nonsense sume tu...
haish!!!

sekarang ni..
kau pergi la muhasabah diri sendiri okey..
ape yang diri kau tulis ni...
semua dari hati kau..
just for once..
think about your life in the future..
if you still be like this...
damn!!!
you suck!!!

No comments: