17 July 2010

Perasaan bercelaru...

baru balik dari kenduri di banting kot..
entah la,
tak tau kat mane....
sampai-sampai je dah mula bace doa..
aku just duduk je kat luar...
dengan budak-budak yang belum cukup umur...
budak-budak tu datang salam aku...
salah satu dari antara dorang cakap...

budak mak nenek 5 tahun: eee... dah la tak tutup aurat...tak tau malu...

terbakar aku dengar weyh!
sabar je la dengan budak kecik ni...
sukati aku la nak pakai tudung ke tak..
cekik kau nanti tau la!!

aku pun duduk je la buat tak tau...
tengah makan tu mak cik aku tanya pulak...

makcik tua kerepot:sampai pukul berapa tadi?
aku cun melecun: time orang tengah baca doa tadi..
makcik: kenapa lambat?
aku:abah kerja..
makcik:kan ada dua kereta?
aku: entah mama, nak tunggu abah jugak...

panas je aku...
aku tau kami sekeluarga lambat..
tapi at list kami ni datang jugak...
sedara yang lain tu tak datang pun...
haish....
pening betul aku melayan orang macam ni...

aku tau aku ni anak dara..
kene tolong kemas apa yang patut...
tapi diaorang tau aku ni pemalas kan??
haish!
lagi disuruhnya aku angkat pinggan-pinggan kotor..
aku lagi nak duduk tengok tv ni adalah..
hahah
jahatkan aku??
ye la makcik-makcik aku..
saya mintak maaf sebab tak tolong ye...saya pemalas kot...

sebenarnya reason kami lambat...
mama singgah bank hantar duit kat anak kesayangan dia..
(Adik aku la tu..)
mama masukkan duit belanja dia..
adik..adik..
nasib baik la kau tak pernah duduk asrama kan..
tu yang kau dimanjakan gila-gila tu..
hahahahah
sabar je la...
adik aku jugak kan??
=D
lagipun dulu aku dekat terengganu lebih kurang macam tu jugak...
heeee~

tapi kan,
nasib baik dia orang tak ade blog kan?
kalau ada mesti aku mampus..
hahahah
kalau diaorang terbaca pun..
maaf la ye makcik..
saya ni luahkan apa yang terpendam didada je...
lagi pun saya tak mention pun nama sesiapa dalam ni..
jadi tak boleh nak cakap apa-apa la..

just sapa yang 
makan cili dia la yang terasa pedasnya...
=D

selamat malam...


2 comments:

Sas Eisya said...

woooh~~ tk trase.. tk trase >:)

Sas Eisya said...

woooh~~ tk trase.. tk trase >:)