23 January 2011

Tabiat Membazir Harus Dibuang.

Hai kengkawan!
heee~
Tadi kul 930 malam keluar makan malam.
Pergilah makan kat kedai tomyam kat medan selera tuh..
Aku order la Nasi Puteh, Kangkung Goreng Belacan dengan Padprik Ayam,
Sampai je lauk aku,
Aku terkejut beruk.
Oh My God!
Ni lauk nak bagi siapa makan ni?
Baby ke?
Korang nak tau?
Gila punya sikit lauk dia..
Terutama Kangkung.
suku ikat kangkung pun xsampai weyh.
Pastu aku tanya la kakak tu pahal aku punya sikit
dia boleh buat tak tau je.
Datang pakcik lagi sorang aku ngadu la.
Then dia mintak balik lauk tu untuk tambah kan.
Tak nak la aku bagi
Karang tak pasal-pasal kene ludah.
Itu bapak aku yang cakap,
Kalau korang ada masalah dengan makanan korang
Jangan komplain sangat,
Jangan bagi dia balik
Kalau tak dia ludah
Yela,
Sape tau,
Mane ada orang yang suka orang cerewet kan?
Dah dapat tu makan je la,
Kalau tak suka,
Next time jangan datang kedai dia lagi
Betul tak?
Jadi tak de la aku bagi pakcik tu lauk aku.
Then kawan aku pun dapat lauk yang salah,
So time dia hanta lauk kawan aku,
kakak tu bagi lagi kangkung lagi satu,
Yang sama kuantiti dengan yang tadi
Aku cakap je la terima kasih.
Kalaulah aku pulangkan balik sayur aku tadi
Then dapat balik yang baru tapi sama kuantiti.
tak rasa rugi bodoh ke?
So,
yang baru ni aku tak tau ar dia buat apa.
Aku harap dia tak buat pape.
Kalau ada pun, 
Dia yang akan dapat balasan balik.
Jadi kalau dia buat pun,
biarlah tuhan yang balas.
Yes!
aku memang makan lauk yang dia bagi tu.
Aku tak suka membazir.
Sangat tak suka.
terpulang korang nk percaya or tak.
Tapi aku tak suka membazir makanan la..
Kalau membazir benda lain memang dah favorite aku.
hahahaha
Then lepas makan pergila uptown alam jaya.
Tak ada pape pun.
Karaoke memang la ada
tapi tak meriah,
Aku ingat nak nyanyi
Tapi nyanyi dalam mimpi je la.
hahahha
Jalan-jalan jumpa kedai rantai
Ingat nak beli,
then pikir lagi
TIDAK.
Belum masuk hari isnin duit dah nak habis
Jadi takde la beli pape,
Just tengok-tengok je.
:D
Baikkan?
hahahh

okay la reader's.
Good Night okay.
:)

No comments: