08 February 2011

" The unforgettable moment during your school time"

Hi guys. 
Another contest la weyh..
hahaha
Kali ni anjuran cik mirna lestary.
Dia ni budak sekolah aku dulu
Junior aku la kiranya.
Syarat-syarat penyertaan ada kat sini..
Of course ada banner kan?
Ni banner dia,
korang yang nak join sila copy pic ni then letak kat sidebar okay.

Baiklah, 
sekarang gambar yang ingin dipertaruhkan adalah.
jeng-jeng..

hahah...
Okay,
sekarang aku nak cerita sikit pasal gambar kat atas tu.
Gambar ni kite orang ambik time sebelum periksa SPM.
Gambar ni kiranya time jamuan hari raya la.
Tahun 2006.
Kalau korang perasan,
gambar tu kiteorang semua pegang button.
Button yang direka khas untuk kelas kiteorang
Pengurusan Perniagaan atau PPN.
Gambar ni semua buat-buat candid.
hahah
aku yang paling depan sekali pakai baju biru.
hahahh
memang memori gile gambar ni weyh. 
hahaha
Rindu sangat-sangat time sekolah.
Sekarang semua susah nak jumpa,
actually aku je la yang susah diaorang nak jumpa
aku takut nak jumpa.
hahah
Kiteorang dulu time sekolah paling kecoh,
Lebih-lebih lagi geng aku.
Ekin, Laila, Diana, Nad, Ant, Yana, Nurul, Kepeng, Nani, Emma, Amoy dan ramai lagi.
Kiteorang ni tak adalah berpuak-puak sangat.
hahah
Ingat lagi,
time waktu rehat,
On the way pergi Kantin
Ya Allah,
Bising nak mampus.
Kan budak teknik dah rehat then baru budak vokasional kan?
So,
dak teknik yang dalam kelas semua duk pandang-pandang kiteorang,
Die orang ingat kiteorang ni pasar bergerak sebab terlalu bising
Macam-macam benda kiteorang buat lawak.
Benda kecik je,
Bila ada orang sambung, then sambung lagi terus jadi kelakar gila-gila.
Sampai orang lain tak nak dekat la. 
Lebih-lebih lagi dak-dak junior.
hahaah
Lagi satu,
Dak PPN mesti tak leh ngam dengan dak AUTO.
hahaha
sebab diaorang ramai lelaki
Kelas aku ramai perempuan.
ye la, 
6 orang je kot lelaki.
hahaha..
memang macam cat and dog bile jumpa.
Lebih-lebih lagi aku la,
tak semua dak kelas aku gaduh dengan dak AUTO,
aku je yang terlampau suka carik gaduh an?
hahahah
tapi aku rindu la zaman sekolah dulu,
duk sama-sama
Aku siap jual kerepek lagi tu..
hahah
Laku beb.
Mak aku hantar 100 bungkus,
tak sempat mak aku keluar dari Ampangan
Kerepek tu dah habis.
hahah
serius aku tak tipu weyh.
:)
sekarang ada yang dah tunang,
dah kawen
dah ada anak pun.
:D 
and kalau korang suruh aku cerita time sekolah memang tak habis la 3 hari 3 malam.
hahaha

Jadi cukup kot sampai sini je..
:P

Sekarang aku kene tag 2 orang blogger lain.

kepada sesiapa yang nak join
silakan.
anggap aku tag korang sekali
sebab aku tak tau nak tag siapa dah...
:)
p/s:
hadiah dia sangat seronok,
ORIGINAL PARIS HILTON CAP.
seronok kan?
:)

UPDATE:
dia post tadi and says die nak cerita yang menarik bukan gambar..
so cerita aku yang paling menarik adalah:
sewaktu aku masuk kelab kebudayaan.
then aku kene buat persembahan tarian depan budak-budak sekolah
time tu aku form 4 kot.
Yang bestnya yang ajar aku adalah lelaki yang keperempuanan.
:)
hahah
dia sungguh lembut mengalahkan aku dan kawan-kawan aku.
:D
Then,
Lepas habis mengajar,
kami semua pasang lagu MY HUMPS.
apa lagi,
clubbing la kami semua dalam kelas tu,
nak dijadikan cerita la kan.
Pengetua naik weyh.
cepat-cepat kiteorang semua pakai props-props yang ada.
pakai topi orang negeri sembilan
hahaha
time tu pulak aku tengah pakai kain batik.
Pengetua naik je dia cakap:
"Apa yang awak semua buat ni? kenapa awak pasang lagu kuat-kuat? duduk berkumpulan dengan lelaki pula tu"
Lepas tu kiteorang jawab la kiteorang menari je puan.
terdiam semua bila dia jerit cakap menari apa lagu orang putih tu,
then abang nyah tu cakap dengan puan ,
"Puan, saya nak pergi bilik air sekejap ya"
ko bayangkan dengan suara lembut gila,
tak terdiam pengetua aku time tu?
hahahaha
then puan jawab
"Masuk bilik air lelaki bukan perempuan, paham?"
hahahaha

sampai sekarang aku tak boleh lupa, lepas buat persembahan di perhimpunan,
cikgu-cikgu lelaki selalu bagi tau guru penasihat kebudayaan aku
"cikgu, kami nak minum susu strawberry lagi la"
sebab time menari kami semua pakai baju pink.
ko tengok je la badan aku dengan kawan-kawan aku..
:)
itu la kenangan aku kat sekolah..
(>.*)

No comments: