20 July 2011

Kembali...

Dunia berkejaya sangat penat okay..
x tipu.
macam-macam cabaran dah aku tempuh..
lebih-lebih lagi bila jenis kerja yang kena jumpa orang a.k.a customer...
sebagai contoh kerja aku la
CASHIER..
banyak gila jenis customer yang aku tengok..
ade yang jenis senyumm memanjang
ade yang jenis marahhh tak tentu pasal
ade gak yang jenis senyap gila pandang mata pun takut..
ntah apa yang ditakutkan pun aku tak tau..
and paling xbleh blah bila..
ade customer yang tak puas hati ngn aku sampai nak complain aku kat HQ..
well,
nak buat macam mana?
kalau kau datang beli pun dah dekat pukul 11..
xkan aku nak layan kau macam raja pulak?
aku pun nak balik jugak..
tapi kalau korang pandang dari segi customer mesti korang cakap..
hak pembeli kan?
well, 
semua orang ada pendapat masing-masing..
kalau korang nak tau..
Customer tu cina okay..
time dia cakap tu,
dia cakap dalam bahasa cina..
and unbelievably aku boleh paham every word yang Cina tu cakap..
time listening test dulu tak boleh plak aku paham..
sampai naik pekak la aku cuba dengar..
hahahaha 
hari tu boleh plak aku dengar tanpa gangguan..
dan terus paham okay..
gila kan?
hahahah
tapi whatever..
cause aku tak kesah pun..
bukan lama pun aku kerja situ...
:)

oh ya, cakap pasal kerja..
aku buat kerja lain jugak..
kerja carik pasangan hidup..
hahaha
dapat jugak la aku sorang..
hehehe
umur dia tua dari aku..
mula-mula tak boleh terima gak umur dia tuh..
then bila hati dah sayang..
aku pedulikan umur tu..
yang penting dia sayang aku
aku sayang dia..
hahaha
InsyaAllah la kekal..
xleh nak jangka pape lagi..
takut jadi macam dulu..
penat ok kalau jadi macam dulu jugak..
so..
hope banana don't fruits two time la..
hahahahah
(bongok gila pepatah tukar jadi BI...)
membe-membe kat luar tu
doakan je la aku dengan dia okay..

oh ya!
aku dah rindu nak masuk study balik..
rindu nak jumpa membe okay..
rindu gila..

sekarang bapak aku dah tukar balai..
jauh nun kat KL...
hehehe
malas la aku nak bagi tau kat mana kan..
tapi mak aku dah decide nak pindah umah kat serdang tu..
jadi to all kengkawan..
kalau aku dah pindah esok..
jangan pulak rindu-rindu kat aku ni..
heheh..

okay la..
actually there's a lot more to tell,
but I don't feel like typing anymore...
But no worries guys and girls..
I will never abandoned my BLOG..
never okay..
never means never...
:P

p/s: tak sabar pulak aku nak kawen.. hahahahhah
gatal..
bweekkkk!!
;p

2 comments:

Angah Jaidaa said...

hihii...rindu kt ko jgk~
pakwe? cis, ak jgk yg m'bujang...nth smpai ke tue agknye~
tgk shuib n siti sarah akad nikah, rase mcm ko jgk (nk kawen)
hihiii...uhuk2

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

keje yg melibatkan servis kepada kastemer ni mmg sakit otak..dl gua keje kastemer servis astro..lg minit minit nk abis keje, dpt 2call dispute..harapan keje 1 hr tnpa call dispute punah..balik trus down, tekup muka dgn bantal, nangis hentak2 kaki..

weyh..lu cpt2 kawen..jgn lupe jmput gua ok..gua duk equeen je..xjauh kl nk dtg.haha